composing


opdrachtmuziek bij <peterberk.com>

wat voor muziek maken jullie?

eigentijdse (ritmische) muziek, functioneel en als het moet romantisch, zonodig frame-nauwkeurig.

zijn jullie duur?

hangt af van wat je duur vindt.De meeste muziek is voor een bedrag tussen de 750,- (demo) en 5000,- (filmmuziek) gemaakt.Iets wat in de eigen studio kan worden gedaan (en dat is veel!) is goedkoper dan iets waar ik muzikanten of een dure studio voor moet inhuren.

wat is jullie scholing?

Amsterdams Conservatorium, vervolgstudies in Amerika (Berklee) en ruim 15 jaar praktijkervaring dankzij o.a. omroepen en bedrijfsleven.

maken jullie ook muziek voor Websites?

sinds een opleiding aan de SAE (School of Audio Engeneering) in 1999 is BMP bezig met het vervaardigen en comprimeren van muziek en geluid voor websites.Als je dat niet goed doet klikken de meeste surfers weg en ben je een bezoeker van je site kwijt. Maar mijn meeste opdrachten zijn voor A/V-produkties en muziek voor omroepen of bedrijfsleven.

hoe zit het met auteursrechten?

via de Buma (waar ik uiteraard ook lid van ben ) worden de meeste dingen prima geregeld. Er is een voorlopige regeling die muziekgebruik op websites regelt.Kijk maar op www.buma.nl. Als je rechtenvrije muziek nodig hebt componeert mijn vrouw of zoon die voor je hehe : )

schrijf je ook muziek bij teksten?

heel graag! Een mooi voorbeeld is de CD "Stilte".Hierop zijn teksten van Toon Hermans op een eigentijdse en soms "groovy" wijze van muziek voorzien. Als je leuke teksten hebt wil ik er graag kennis van nemen.Je krijgt gegarandeerd antwoord!

wat voor spullen gebruik je bij het componeren?

het bekende werk: een piano, een recorder (ADAT 8-track), Logic 8 + Garageband + op de Dual Core Power Mac, de amt 8 voor Midi-distributie, een Mackie Onyx mixer inlusief firewire kaart om alle Analoge spullen in de Mac te krijgen, vele plug-ins en sample CD-roms, stereo video recorder, o.a. Tannoy afluistering, Sony DAT-recorders, diverse modules (o.a.Korg) synthesizers (Roland: Juno 60 + JV) en Samplers (Akai) + diverse sample CD's en natuurlijk Lexicon galmen (o.a. PCM 90).

wat voor opdrachtgevers heb je gehad?

voor bijna alle omroepen muziek gemaakt, VARA ('t Kleine Volkje), KRO (De Band), VPRO (Vogelmens), EO (diverse leaders), audio visuele bedrijven (favoriet: STUG in Arnhem), reclameburo's (spots: KitKat, Nieuwe Revu, Atari etc). Als ik voor jou iets kan maken, bel me: 06 - 22 79 88 86

logo berk music production